La quarta edició de Romeus s´ha acomiadat aquest diumenge al vespre reeditant l´èxit de visitants que, especialment durant la segona jornada de la festa, han seguit els espectacles de teatre al carrer que expliquen l´origen del Vot de Poble a Sant Sebastià i el pas dels anys foscos de la pesta a l´etapa de prosperitat i creixement que la vila va experimentar durant el Renaixement.

Aquest és l´objectiu del conjunt de representacions i escenes articulades a l´entorn del relat de Romeus que aquest any ha consolidat els guions de les històries que s´havien anat incorporant de forma progressiva durant les tres primeres edicions. Enguany s´han introduït millores tècniques per a la posada en escena dels quadres teatrals i s´ha reduït la durada dels diàlegs per tal d´agilitzar el desenvolupament del programa.

Tal com s´esperava, la jornada de diumenge ha estat la que ha rebut el major nombre de visitants en relació a ahir dissabte. Els carrers estrets del nucli antic de Monistrol oferien avui una imatge en la qual era difícil distinguir actors i turistes entre la multitud. Aquest punt de trobada entre present i passat ha estat un dels elements que ha donat autenticitat a la festa en l´objectiu d´aconseguir que el visitant emprengui un viatge en la història i s´hagi deixat portar pels espais per on la gent avançava, gairebé de forma inconscient, trobant-se amb metges, endevinadors, soldats, tollits, mercaders i les seves històries.

Un dels elements més destacats a nivell d´ambientació han estat les representacions que s´han portat a terme a La Taberna, al bell mig de la plaça de la Font Gran, amb les cançons de l´Orfeó Monistrolenc i les incursions continuades de les taberneres que durant tota la jornada han interactuat amb el públic visitant.

Pel que fa a l´espectacle de cloenda, l´Erudit, només s´ha representat el darrer dia, al peu de les restes de les muralles renaixentistes. El relat de l´Erudit ha desgranat llegenda, misteris i fets històrics a l´entorn de Romeus amb una posada en escena marcada per l´espectacularitat de la llum, les projeccions, la música, la dansa, el foc i el so dels tabals.