L'equip de govern d'Artés, format per ERC i la CUP, ha donat llum verd al seu primer pressupost del mandat, de prop de 5 milions d'euros. La proposta suposa un augment del 3,21% respecte el de l'exercici anterior, però, per contra, presenta una reducció de gairebé el 25% en el capítol d'inversions.

Majoritàriament, segons va detallar el regidor d'Hisenda, Israel Falcó, en aquest exercici serviran per fer "les expropiacions necessàries per avançar en l'endreça urbanística del municipi, pendents d'executar des del 1987", la construcció de dues pistes de pàdel (idea sorgida d'un procés participatiu), la compra d'un camió per a la brigada municipal, la consolidació del torrent, obres a l'escola Doctor Ferrer i a l'escola bressol, l'acabament definitiu de la primera fase de la connectivitat del nucli antic, la remodelació de la zona verda de la piscina i la substitució de la caldera de l'Ajuntament.

Una de les partides que s'incrementa és la que fa referència a estudis i treballs tècnics per, segons ha explicat Falcó, elaborar un seguit d'estudis sobre possibles inversions futures. El regidor d'Hisenda ha concretat que "durant aquest any podrem quantificar, prioritzar i temporalitzar les inversions que es faran durant la legislatura". Un dels aspectes més destacats és que es preveu analitzar la viabilitat de la municipalització del servei d'enterraments i la construcció d'un tanatori municipal.

Actualment, a Artés hi ha un tanatori propietat de Fontal-Mémora, que a mitjan any passat la funerària va tancar provisionalment després d'haver rebut una resolució de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACC), dependent de la Generalitat, que l'obligava a cedir les instal·lacions a altres empreses del sector (vegeu Regió7 del 23 de juliol). Actualment, ja torna a estar en servei.