L'Ajuntament de Navarcles va aprovar en el darrer ple dues mocions presentades per grups de l'oposició i que no van rebre el vot favorable de l'equip de govern -Sumem per Navarcles, que governa en minoria-, ambdues referents a estudiar la possibilitat de municipalitzar dos serveis que es presten al poble.

En concret, l'una feia referència a la remunicipalització del servei d'aigua potable i de clavegueram, presentada per Convergència, i l'altra, al servei de neteja viària i recollida d'escombraries, proposada per la CUP.

El grup de CDC va exposar que el conveni per a la gestió del servei d'aigua potable i de clavegueram que el consistori té amb la Societat Municipal d'Aigües de Manresa finalitza el 2016.

Per aquest motiu, la moció aprovada demana la formació d'una comissió amb la representació de tots els grups municipals per estudiar i valorar aquesta situació i, que en el termini màxim de tres mesos, es decideixi si es renova el conveni, si es demanen altres ofertes del mercat o si es remunicipalitza el servei.

Pel que fa a la moció de la Candidatura d'Unitat Popular, demana un estudi per valorar la viabilitat econòmica de municipalitzar els serveis de recollida d'escombraries i de neteja viària. A més, proposen crear una comissió que serveixi per fer el seguiment del procés i valorar la municipalització d'altres serveis.

Els cupaires al·leguen que l'objectiu del consistori és "aconseguir el millor servei al menor cost possible sota uns criteris de responsabilitats socials, ambientals i empresarials el més ambiciosos possible".

Ambdues mocions es van aprovar amb el suport de tots els grups de l'oposició. Els dos que van presentar cadascuna de les mocions i també ICV i ERC, amb un total de 8 vots a favor i 5 abstencions.