L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet va donar a conèixer ahir el nou Espai Impuls SVC, el viver d'empreses i centre de recursos empresarials que es posarà en marxa el proper mes de març al municipi. En una jornada de portes obertes en què van assistir-hi una trentena de persones, es va mostrar com serà el nou equipament, a l'antic Consorci d'Iniciatives del Bages Sud, al carrer de Montserrat.

Pel que van poder veure els assistents, tot està a punt per rebre els emprenedors que s'ubicaran al nou equipament a partir de l'1 de març, data en què està previst que comenci a funcionar el centre. Justament, la iniciativa d'ahir s'emmarca en una campanya del consistori per mostrar la iniciativa i captar coworkers per ocupar els espais que tenen disponibles.

L'Espai Impuls SVC funcionarà com un centre de coworking on els emprenedors que tinguin una idea de negoci podran engegar el seu projecte reduint al mínim les despeses habituals que suposa obrir un negoci. Així, el centre ofereix espais propis, equips informàtics, connexió Wi-Fi, sales de reunions, aules de formació i servei de fotocòpies que compartiran la desena de coworkers que s'espera que s'hi instal·lin.

La idea és que els emprenedors puguin ocupar durant un màxim de tres anys un dels espais del centre perquè tinguin temps suficient per consolidar el seu projecte. "La nostra voluntat és que hagin de marxar com més aviat millor, perquè això voldrà dir que el seu negoci ha crescut", va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Daniel Mauriz.