Els dimonis alats, personatges que el Carnaval de Sallent ja ha consolidat per enviar el seu rei a l´infern, no van aparèixer fins als darrers instants. Però, un any més, van ser els encarregats de liquidar el regnat del Carnestoltes llançant-lo a la foguera. Abans, però, els protagonistes havien estat una peculiar brigada anticarnavalista que, proveïts de porres i escuts antivici, van detenir l´home més buscat: qui des de dijous ha sembrat la disbauxa a Sallent.

Així els ho va ordenar, a la plaça de la Verdura, un dictatorial regidor de Cultura, precedit de la música del No-Do, que va deixar clar que «tot aquell que sigui trobat borratxo serà considerat un carnavalero radical». I és que a la mateixa plaça ja hi havia penjats cartells de recerca d´aquest rei Carnestoltes que dijous passat es va presentar a Sallent amb la màscara d´Anonymous, i que ahir estava en crida i cerca acusat de «terrorisme moral, camell d´emocions i violador de normes». A la mateixa plaça va decidir lliurar-se a mans de la brigada per salvar els integrants del Carrilet -entitat organitzadora- i així garantir la pervivència del Carnaval. Amb la detenció va iniciar-se una llarga rua amb quatre formacions musicals i centenars de persones, moltes de les quals enguany duien la neutra màscara blanca.

La fi del regnat del Carnestoltes va arribar amb un paròdic intent d´afusellament promogut per la brigada anticarnavalista, que per fer-ho va recórrer sense sort a diferents efectius sallentins: uns waterpolistes poc encertats, uns caçadors massa entonats «pel vi de Cabrianes» i uns trabucaires que, com és tradició, només sabien disparar enlaire. No hi van faltar falques d´ironia, com quan el cap de la brigada va culpar el públic de fer marxar tothom per celebrar el Carnaval: «la Cortès [senadora] a Madrid; la Gabriel [diputada] a Veneçuela, i el Saldoni [alcalde]... Bé, el Saldoni no marxa ni amb aigua calenta», va reblar.