L'àrea de taxi de la corona de Manresa que es va posar en marxa l’estiu passat ha ampliat el seu àmbit d’actuació amb la incorporació dels municipis de Sant Joan de Vilatorrada i de Sant Fruitós de Bages. El ple municipal va donar llum verda aquest dimarts a l’acord adoptat per la junta de govern local en relació a l’adhesió dels dos municipis al conveni intermunicipal signat inicialment el 2 de juny pels ajuntaments de Manresa i Santpedor, els impulsors de la iniciativa.

Per a l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, ‘la nova àrea de taxi a l’entorn de la corona de Manrresa significarà una millora del servei per als usuaris en tant que s’aconsegueix que els ciutadans tinguin una millor oferta de servei i facilitat alhora d’utilitzar el transport públic del taxi’.

Els ajuntaments de Manresa i Santpedor van signar, el passat mes de juny, el conveni per regular el servei de taxi entre ambdós municipis. En virtut d’aquest acord es va crear una àrea per tal d’oferir el servei de taxi conjuntament que estableix que els usuaris poden utilitzar els taxis d’aquesta àrea per fer viatges amb origen i destí a ambdós municipis, independentment de l’origen del trajecte. En desplegament d’aquest conveni també s’ha fixat un preu únic per les tarifes urbanes i s’ha creat un distintiu específic per als vehicles de taxi.

El ple ordinari d’aquest mes de febrer també va fer l’aprovació inicial del Reglament del règim d’ús del horts de Santpedor per tal d’incloure-hi l’ampliació de parcel·les que s’hi ha portat a terme i establir en un any el termini d’empadronament exigit per poder accedir-hi. Durant la sessió d’ahir també es va donar llum verda a la modificació puntual del POUM amb l’objectiu de corregir dades i disfuncions de nomenclatura i cartografia que s’han detectat després de la seva aprovació.

Santpedor s’adhereix a La Marxa Som

El ple també va donar suport a ‘La Marxa Som’ que es desenvoluparà durant els mesos de juny i de juliol vinents, al seu pas per Santpedor. La proposta va tirar endavant amb els vots favorables d’E RC i l’abstenció dels dos grups de l’oposició: CiU i Progrés Municipal. Es tracta d’una iniciativa de l’associació ‘Amics del Camí’ que té el seu origen en un projecte col·laboratiu que va arrencar l’ay 2003 i que s’ha materialitzat en una ruta de senderisme cultural d’uns 5000 quilòmetres que enllaça camins i rutes de totes les comarques de Catalunya.

La marxa pretén ser un instrument de democràcia participativa al servei del país i, per aquest motiu, demana la col·laboració dels ajuntaments dels pobles i viles per on passa, entre ells, Santpedor. Està previst que la marxa arribi al municipi el 28 de juliol. Amb l’adessió a aquesta iniciativa, el consistori santpedorenc es compromet a facilitar espais on puguin dormir els caminants així com infraestructura i logística en cas que s’hagin de realizar àpats populars. També contempla els dispositius de seguretat i d’ordre públic durant el pas de la marxa pel terme municipal, espais per al desenvolupament d’assemblees participatives i difondre la participación de la marxa entre la població i el teixit econòmic local, entre altres.