El Castell de Cardona acollirà el dia 5 de març l´acte formal de constitució de Demòcrates per Catalunya (DC) a la Regió de la Catalunya central, urbanisme constituït el 13 de febrer a Cercs segons una nota emesa per els representants del nou partit. Els portaveus escollits són la regidora de Sant Salvador de Guardiola Anna Llobet; el tinent d'alcalde de Manlleu David Bosch i l'exalcalde de Vilada, Pere Farré.

En el seu comunicat, DC detalla que «aquest comitè vetllarà pels interessos comuns d´aquesta part de Catalunya, sobretot per les necessitats i circumstàncies d´aquesta part del país pel que fa al territori i l´equilibri que s´ha de mantenir, a fi de tenir un país on tots i cada un dels seus ciutadans tinguin accés als drets que en una societat justa i equilibrada s´han de garantir».

Hi han afegit que Demòcrates per Catalunya «va creixent en el territori amb persones compromeses amb la llibertat, la justícia social i l´assoliment de la independència de Catalunya i amb la voluntat de contribuir a la millora de la qualitat democràtica, en base a valors que tenen els seu origen en l´humanisme i que troben la seva expressió política en la ideologia de base social cristiana i social liberal». Han indicat que no tenen militants sinó «voluntaris els quals provenen de diversos àmbits i orígens polítics i socials i que son el eix d´una nova manera de fer política, amb participació i transparència i perquè creiem en la dimensió transcendent de la persona i el seu caràcter únic»