El Govern de la Generalitat incorpora tres nous càrrecs de directors generals provinents de les comarques centrals, i que van ser nomenats ahir. Es tracta dels berguedans Juli Gendrau (com ja havia avançat aquest diari) i Rosa Anna Castillo, que tindran responsabilitats als departaments d'Interior i de Justícia, respectivament; i també de Natàlia Mas, de Sant Martí de Tous, com a nova directora general d'Anàlisi Econòmica del departament d'Economia i Hisenda.

Rosa Anna Castillo Picas és la nova directora general de Relacions amb l'Administració de Justícia, departament al qual fa anys que està vinculada; primer com a cap de servei de la subdirecció general de Planificació i Estudis de la direcció general de Relacions amb l´Administració de Justícia des de l´any 2004 fins al 2007 i, des de l´any 2011 fins ara, com a subdirectora general de Planificació i Programes de la direcció general de Modernització de l´Administració de Justícia.

Castillo va néixer a Bagà fa 51 anys, i tot i que ara viu a Terrassa encara hi manté vincles perquè és on viuen els seus pares. Ella hi va estudiar primària, va fer secundària a l'institut Guillem de Berguedà de Berga, i va marxar de la comarca en el moment que va iniciar l'etapa universitària per formar-se en Dret (que va completar entre la UB i el Centre d'Estudis Jurídics de Madrid). Des de l´any 1989 viu a Terrassa, on ha desenvolupat la seva trajectòria professional als jutjats d'aquesta ciutat.

Castillo no està vinculada a cap partit polític, i ahir assegurava a aquest diari que el seu nomenament «és de perfil tècnic i respon a l'experiència acumulada», tant dins el departament com en l´àmbit del funcionariat del cos superior de lletrats de l´administració de Justícia del ministeri de Justícia.