L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada també s'ha sumat a les veus contràries al projecte del Portal de l'Agulla. L'equip de govern (CiU i ERC) té previst portar al proper ple una moció que mostri la seva disconformitat amb la iniciativa privada que ha projectat la construcció d'una benzinera, un hotel i un restaurant en uns ter- renys al davant del parc de l'Agulla, al terme de Sant Fruitós de Bages. També preveu, més endavant, presentar al·legacions al projecte alhora que critica la manca de comunicació i diàleg.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Joan va acordar, dilluns al vespre, en una reunió, els passos a seguir per oposar-se al projecte. Aquests passen per presentar un moció en contra de la iniciativa al proper ple, previst incialment per al mes de març, perquè s'hi puguin adherir la resta de grups municipals. També estudiarà possibles al·legacions un cop es tingui la informació tècnica del projecte.

Segons el regidor de Medi Ambient de Sant Joan, Ramon Planell, el consistori, no veu de bon ull el projecte del Portal de l'Agulla per l'impacte ambiental i visual que suposarà per a aquesta zona d'interès paisatgístic i de lleure i el defineix com "un pegat". En aquesta línia, segons Planell, el govern de Sant Joan comparteix en gran part el manifest de Meandre a favor de la retirada del projecte que considera, entre d'altres, que "va en contra de l'interès general" i "es vol construir en sòl no urbanitzable, d'especial protecció".