Tècnics del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya han desmuntat i embalat, aquest dijous, les peces del retaule del Roser de Salelles, que estaven exposades al Museu Comarcal de Manresa, per traslladar-les al centre de la Generalitat on seran restaurades. Un cop finalitzats els treballs, la peça es traslladarà al seu emplaçament original, a la parròquia de Sant Sadurní de Salelles, on és previst que estigui del tot instal·lat abans de Setmana Santa.

D'aquesta manera, l´Ajuntament de Manresa, responsable del museu, dóna compliment al conveni signat el 6 de novembre passat, lliurant del retaule abans del 29 de febrer, data límit fixada en el document. Amb tot, abans d´anar a Salelles, aquest dijous s'ha traslladat a la seu del Centre de Restauració, situat a Valldoreix (Sant Cugat del Vallès). Pep Paret, coordinador de l'especialitat de pintura i escultura sobre fusta del Centre de Restauració, que ha participat en el desmuntatge, ha explicat que les tasques que es duran a terme consistiran en fer «l'estructura del retaule amb fusta per tal d'embolcallar les peces originals». També es restauraran algunes peces que no estaven exposades al museu.

Atès que la parròquia de Salelles ha de complir les condicions d´exposició, conservació i seguretat determinades pel Departament de Cultura de la Generalitat, s´ha elaborat un projecte de trasllat, muntatge i conservació, que preveu d´entrada aquest trasllat al Centre de Béns Mobles, que s'ha dut a terme aquest dijous.