El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu que Ferrovial i Abertis, les dues empreses accionistes d'Autema -que té la concessió de l'autopista C-16 entre Terrassa i Manresa-, van formalitzar contra el decret de la Generalitat que modificava les condicions de la concessió establertes fins a mitjan any passat.

Tal com ja va informar aquest diari el 15 d'agost passat -quan encara no havia fet efectiu el recurs-, la companyia considera que aquest canvi no té fonament legal i que li causa perjudicis. En el seu informe de gestió del 2015, que acaba de fer públic, Ferrovial explicita que el recurs finalment es va formalitzar l'octubre de l'any passat i confirma que el TSJC l'ha admès a tràmit.

Com ja va explicar aquest diari al seu dia, el decret motiu de litigi va entrar en vigor el juliol de l'any passat i estableix canvis en els criteris de compensació econòmica de la Generalitat envers Autema, que poden suposar un estalvi de prop de 28 milions d'euros anuals a la Generalitat, segons els primers càlculs que es van fer. I és que, fins al canvi de condicions, l'administració pública pagava cada any uns 38 milions d'euros a la concessionària en concepte de compensacions per falta de trànsit, ja que s'establien unes previsions inicials a partir d'un pla econòmic i financer i, si no s'assolia aquest volum, la Generalitat abonava la diferència que quedava.