La propera festa major (que té lloc el mes de juliol) es concedirà la primera Medalla de Sant Vicenç, una distinció que l'Ajuntament d'aquesta població ha creat per reconèixer, amb caràcter anual, persones que s'hagin distingit per la seva contribució al poble o difusió del seu nom.

L'home o la dona que enguany estrenarà aquesta distinció encara s'ha d'escollir, però el consistori acaba d'obrir-ne el procediment, que es completarà amb una votació popular, el mes de maig, per fer-ne la tria final. Al llarg de tot aquest mes de març es poden presentar les candidatures -s'ha creat un model específic- on es fan constar els mèrits i motius que l'avalen.

El que es concreta en les bases per a la concessió d´aquesta medalla és que pretén distingir persones que hagin fet mèrits «per haver prestat servei o dispensat honors al poble, des de qualsevol àmbit o terreny, ja sigui perquè la seva obra sigui estratègica per a la ciutadania o, simplement, perquè hagin treballat desinteressadament en algun sector o matèria que hagi pogut tenir impacte en les persones del municipi», i també aquelles que «per la seva obra o activitat, contribueixin a la projecció del municipi arreu».

També s´estableix que els candidats proposats han de ser persones físiques, vives o difuntes (sempre que la defunció hagi tingut lloc en el segle XXI), no han de viure necessàriament al municipi però sí tenir-hi un nexe i reunir alguns dels mèrits abans esmentats.