El departament d'Ensenyament ha confirmat l'ampliació de la jornada intensiva a unes 10 o 15 escoles de cara al curs vinent, que s'incorporaran a la prova pilot que ja s'està duent a terme en set centres d'infantil i primària des del 2012, i que s'allargarà fins al 2019.

De moment, la Generalitat no ha confirmat si aquesta ampliació inclou alguna escola de les comarques centrals (ara no n'hi ha cap), perquè no en vol revelar els detalls fins que no tingui tancat l'expedient.

De moment, aquest pla pilot s´està duent a terme des del 2012 a les escoles Vall d´Aro, Fanals i Els Estanys, de Castell-Platja d´Aro; la de Vall-llobrega; Esclanyà, a Begur; i les del Papiol i l´Ametlla de Mar. La idea era que acabessin la prova pilot aquest 2016, però el departament ha decidit allargar-la fins al 2019, i a més, afegir-hi entre 10 i 15 centres més. Fonts d´Ensenyament han apuntat que no es tracta de cap convocatòria oberta, sinó que són els Serveis Territorials del departament els que valoren les necessitats dels centres i els proposen poder aspirar al pla pilot. A més, es tenen en compte uns determinats requisits, com el fet que la conciliació laboral i familiar en pugui sortir beneficiada, un posicionament favorable de les famílies, i que hi hagi activitats extraescolars garantides.