L'empresa propietària dels terrenys on es vol construir la gasolinera, restaurants i hotel del portal del parc de l'Agulla assegura que el seu no és un projecte orientat a l'abastiment de combustible per a camions i vehicles particulars, sinó un projecte creat per les potencialitats turístiques del parc de l'Agulla i la Sèquia. Natàlia Prat, una de les propietàries de l'empresa Moncal 1941, impulsora també del projecte, ha explicat que "en cap cas no es pretén que l'espai estigui orientat cap a la carretera C-25 (eix Transversal), ni cap al transport de mercaderies i vehicles pesants".

Prat va explicar ahir a aquest diari una proposta de portal que pretén combinar la idea de ser un punt de provisió de combustibles més nets que els carburants convencionals, amb un espai de servei turístic. En concret, Prat parlava de ser un punt per a la recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, també d'oferir servei de gas GLP i de combustibles biodièsel, amb una botiga, hotel i dos restaurants.

Prat, que s'ha mostrat sorpresa per l'enrenou i l'oposició que ha generat la seva proposta, ha indicat que l'únic document que hi ha en aquests moments és un avanç de planejament ("un treball encara molt previ", segons ha comentat), que estableix línies sense concrecions de com ha d'acabar sent aquest espai. I s'ha mostrat predisposada a parlar amb el territori per perfilar una proposta. De fet, Prat admet que fins ara només ha comentat la seva idea a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, tot i que assegura que ha presentat la documentació a l'Ajuntament de Manresa, al Consorci del Parc de l'Agulla, on s'integren els ajuntaments de Sant Fruitós i Manresa, i als serveis de Medi Ambient de la Generalitat. La finca, en aquests moments, té la qualificació de sòl rústic i requeriria un canvi de planejament.