El Bages incorpora la producció de l'oli a l'oferta turística naixent. Migjorn, empresa establerta al terme de Navàs i que en els darrers anys ha anat recuperant antigues finques d'oliveres a la vall del Cardener, posa en marxa a partir d'aquest diumenge una proposta de visites guiades estables per descobrir-ne el paisatge, la història i el procés d'elaboració. I, lògicament, el gust d'aquest producte tan preuat. Un dels fets distintius de l'empresa promotora és que un dels dos tipus d'oliva amb què l'elabora, la corbella, és una varietat autòctona que s'havia anar perdent i de la qual n'ha recuperat cultius.

L'oferta que ara s'activa consistirà en una passejada pels camps d'oliveres per observar i conèixer les diferències entre les dues varietats que s'hi cultiven: l'arbequina i la corbella, i també entre les oliveres velles i les de nova plantació. Posteriorment, es portaran els visitants a la planta de producció per mostrar-los els actuals processos d'elaboració, i a l'obrador, on es podrà fer un tastet d'olis d'oliva verge extra i altres productes. Les visites guiades estables es faran el tercer diumenge de cada mes i tindran una durada d'una hora.