L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet es manté a l'aguait d'una esquerda que hi ha a la paret del darrere de l'antiga masoveria de Castellet, a l'espera de poder-hi actuar segons les directrius que marqui un pla director que s'ha encarregat a la Diputació. L'esquerda és petita, i en principi no es tem per l'estructura de l'edifici (fa temps que està deshabitat), on properament s'intervindrà perquè s'integra en el projecte de consolidació i rehabilitació que l'Ajuntament està duent a terme en tot el conjunt monumental, que també inclou l'ermita i la torre del castell, amb elements originaris del segle XII.

L'Ajuntament ja tenia coneixement de l'existència d'aquesta esquerda, però va ser arran de la caiguda, fa poc més d'un any, d'una peça de la volta de l'ermita annexa a la masoveria, "quan vam veure que s'havia fet més gran", explica l'alcalde de Sant Vicenç, Joan Torres. Això va fer acabar de decidir l'Ajuntament a emprendre el projecte de rehabilitació del conjunt de Castellet, que ja preveia però que tenia pendent. Fa uns mesos que s'hi treballa, i les actuacions es pretenen completar el 2018.

L´esquerda és en una paret fins ara de difícil accés. És a la part del darrere de l´edifici, i era complicat arribar-hi per la presència d´unes naus annexes sense valor arquitectònic que l´antic masover havia anat construint des dels anys 70, i que no s´han enderrocat fins ara amb la primera fase de la rehabilitació del complex.