Les Caramelles de Súria han començat aquest migdia amb un acte simbòlic de col·locació de cintes en els estendards de les colles participants. L'acte, celebrat al saló de sessions de la Casa de la Vila, ha acabat amb una galejada dels trabucaires al davant de l'edifici consistorial per fer el tret de sortida a la festa.

La celebració d'aquest acte d'inici és una de les novetats del programa d'enguany, que continua aquest dissabte de Pasqua, 26 de març, a la tarda amb les tradicionals Caramelles a pagès, en què les colles actuen a les masies i barris de Súria i el seu entorn.

L'acte d'inici de les Caramelles ha comptat amb la presència de representants de les vuit colles participants: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l'Agrupació Sardanista, Infantil de l'Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

L'alcalde Josep Maria Canudas ha fet la col·locació de cintes amb acompanyament de música de gralla, interpretada pel músic surienc Jaume Noguera. Prèviament, el batlle surienc ha desitjat unes bones Caramelles a tothom i ha agraït l'esforç de les colles per a donar el màxim lluïment a l'emblemàtica festa surienca.

Després de la col·locació de cintes a cada colla, els Trabucaires del Tro Gros disparaven un tret al davant de la Casa de la Vila. Al final de l'acte, els Trabucaires han fet l'esmentada galejada conjunta.

Enguany, les Caramelles de Súria tornen a ser les més grans de Catalunya, amb la participació de centenars de cantaires i dansaires de totes les edats. La festa surienca manté així el seu caràcter de celebració intergeneracional, un dels seus trets més característics.