Les Caramelles de Súria d'enguany es van acomiadar la nit de diumenge a dilluns amb un concert dels Catarres, Strombers i Pachucos que va reunir més de mil persones.

El concert havia aixecat molta expectació per l'oportunitat de veure en el mateix escenari alguns dels grups més destacats del panorama musical català. D'aquesta manera, el concert de cloenda de les Caramelles de Súria manté un any més el poder de convocatòria i el nivell musical de les darreres edicions.

El directe dels grups participants va comptar amb la complicitat total de les persones assistents des de la primera cançó. Al llarg del concert, els tres grups van elogiar l'ambient de les Caramelles de Súria. En el cas de Strombers, aquesta ha estat la seva segona participació consecutiva en el concert de cloenda de les Caramelles de Súria, a les quals van dedicar la cançó 'Power to the barretina'.

Els altres dos concerts de les Caramelles de Súria van tenir lloc el dijous 24 de març, amb els grups Yerbagüé, Bruno Marcel i Gafapastes, i el dissabte 26 de març, amb el grup La Banda del Coche Rojo.

Les Caramelles de Súria han tornat a ser enguany les més grans de Catalunya, amb la participació de més de nou-cents caramellaires agrupats en vuit colles: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l'Agrupació Sardanista, Infantil de l'Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

El programa de l'emblemàtica festa surienca va començar el passat 18 de març amb la presentació del llibre 'Les Caramelles de Súria', de la periodista surienca Núria Balaguer i Riera. Aquesta obra, editada per l'Ajuntament dins de la col·lecció 'Temes de Súria' s'ha convertit en el llibre més complet publicat fins ara sobre la festa surienca.

Una de les principals novetats de les Caramelles d'enguany ha estat la celebració d'actes d'inici i cloenda, que van consistir, respectivament, en la col·locació de cintes als estendards de les colles i en una ballada conjunta de caramellaires a la plaça de Sant Joan. Tots dos actes van registrar una molt bona acceptació.

La celebració de les Caramelles van tenir com a pròleg la celebració del Diumenge de Rams, 20 de març, amb la 8a Trobada Gegantera com a acte més destacat, i lesactivitats pròpies de la Setmana Santa.