Amb la signatura del reconegut grafiter Roc Blackblock, ja es pot veure acabat a l´espai de l´antic cinema Espanyol, un gran mural que ret homenatge a la memòria històrica de Navàs, amb imatges icòniques del poble, com l´antiga estació del tren, la cooperativa i els seus treballadors.

El lloc on s´ha pintat el mural era l´antic cinema Espanyol, on abans hi havia hagut la sala de cine de la Cooperativa la Fraternitat, que va estar activa fins a finals dels anys 80, i es va enderrocar el 2010. La paret on hi ha el mural fa uns 10 m. d´alçada per 16 m. d´amplada.

El regidor de Cultura, Promoció Econòmica, Participació i Noves Tecnologies, Genís Rovira, justifica la iniciativa com una manera de dignificar espais degradats i de recuperar la memòria històrica del poble.

L´Ajuntament de Navàs, aquest mes de març, ha dignificat aquest solar de l´antic cinema Espanyol amb la creació d´un aparcament de zona blava de dia, i de nit tindrà la particularitat de ser una zona reservada pels veïns del carrer de la Pau, que és molt estret i els vehicles s´aparquen sobre la vorera, provocant-hi desperfectes i molèsties als vianants. En total s´ha generat un espai d´aparcament de 14 vehicles, dues pel servei d´emergències del CAP Navàs.