L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar està duent a terme una reforma de l'actual edifici municipal amb una contractació que es va fer per via d'urgència arran dels problemes en una encavallada. Aquesta reforma, però, encara no s'ha completat, segons indica el grup d'ERC. Les obres encara avui estan per finalitzar i els republicans, que són a l'oposició en aquest municipi, denuncien que s'ha aprofitat per fer una reforma de la sala de la plens que supera el concepte de la urgència i l'habilitació d'espais per a serveis municipals que s'havien de reubicar.

L'Ajuntament ha traslladat l'activitat pròpiament dita de la sala de plens al centre cultural Joan Masats, del nucli del Burés. I alguns serveis s'han escampat per altres espais del municipi, segons explica el regidor i cap del grup republicà Albert Mulero, que creu que aquesta provisionalitat es podria haver acabat si l'obra que es va iniciar en la transformació del saló de plens hagués tingut un menor abast.

Amb tot, Mulero centra la seva denúncia en la forma com s'ha procedit. El temps que ha transcorregut des que el 3 d'agost passat va cedir l'encavallada li sembla suficient per haver fet la reforma urgent. Mulero ha iniciat un treball d'assessorament amb tècnics de la seva formació i altres d'externs per analitzar la legalitat del procés.

Entre d'altres, assegura que calia un informe jurídic municipal per poder fer la reforma i aquest informe "no hi és". Per fer les obres, el govern que presideix la socialista Montserrat Badia va contractar una empresa local per via directa, per una obra que, sempre segons la versió d'ERC, supera els límits pressupostaris del que permetria una contractació d'aquest tipus.

ERC posa sobre la taula, també, que per poder pagar les obres que s'estan duent a terme, el govern local ha demanat a la Diputació un canvi de partides d'un ajut de 206.000 euros que s'havia concedit per a la millora del centre cultural i biblioteca municipal. Per a ERC, el que està fent l'Ajuntament no és una obra d'urgència, sinó "una remodelació de disseny a la sala de plens antiga". Mentrestant, la part de l'edifici consistorial que es va haver d'apuntalar arran del problema del mes d'agost passat continua en la provisionalitat en la qual va quedar després de l'incident. Mulero entén que a la zona de la teulada encara no s'hi ha fet la intervenció necessària. També ha explicat que el problema estructural va quedar delimitat en l'encavallada problemàtica i no va més enllà.