Generar noves oportunitats econòmiques en el sector del turisme al Bages i enfortir el seu potencial. Amb aquest objectiu agents públics i privats han sumat esforços per organitzar una jornada, adreçada tant a empresaris del sector com a emprenedors, per tal de promoure la dinamització de projectes turístics. La matinal de treball col·laboratiu i networking es farà el 25 d'abril a la FUB i ja té una quarantena d'inscrits.

La iniciativa, liderada per Bages Impuls, és un "pas més" del camí que té marcat l'entitat per "fer del Bages una destinació turística de primer ordre", tal com va explicar ahir el seu president, Ignasi Sala, durant la presentació que es va fer a la FUB. D'aquesta jornada és previst que surti "una llista d'oportunitats que es podran desenvolupar a posteriori", va apuntar Sala.

La jornada permetrà conèixer les oportunitats que ofereixen els principals macroprojectes turístics de la comarca com són Manresa 2022, el Geoparc Unesco i Enoturisme DO Pla de Bages, treballar en idees per donar resposta a aquestes oportunitats i donar impuls i oferir col·laboració a projectes viables en l'àmbit del turisme. La iniciativa és coorganitzada per Bages Impuls, l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022, el Geoparc, el Consell Comarcal del Bages, la DO Pla de Bages, la FUB i la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de CaixaBank i d'ICL Iberpotash.

Segons el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, "d'una vegada per totes ens creiem el turisme i el veiem com una alternativa o un complement real al món industrial econòmic i de negoci". De la mateixa manera, el president de la DO Pla de Bages, Joan Soler, va destacar la importància de "teixir xarxa, programar i impulsar aliances a nivell comarcal" de manera "transversal". Per la seva banda, el conseller comarcal de Turisme i director del Geoparc, Josep Canals, va posar en relleu "el recorregut" que pot tenir la jornada ja que és una iniciativa que ha de "donar uns fruits". Des de la FUB, el director de recerca i innovació, Xavier Gironès, va destacar el paper "d'acompanyament" que fa la institució en projectes que fan referència al territori.

Les inscripcions a la jornada, que és gratuïta, es poden formalitzar a través del web bagesimpuls.org.