Ha mort el sallentí Sebastià Estradé Rodoreda, al 93 anys d'edat. Advocat, durant molts anys un dels experts de referència en dret de l'espai a Europa, i escriptor, no ha pogut superar una darrera pneumònia que l'havia fet estar ingressat a l'hospital de Manresa en els darrers dies.

Tot i que havia estat escriptor reconegut sobretot en el sector de la literatura juvenil, en els darrers anys de la seva vida el nom de Sebastià Estradé ha aparegut vinculat a una lluita personal contra el runam salí de El Cogulló, a Sallent. En un cas d'enfrontament desigual, d'un David contra Goliat, Estradé havia vençut al jutjat els interessos empresarials de l'empresa minera, abans Iberpotash, ara ICL. Aquesta causa, l'havia dut a mantenir un esperit activista per defensar el que creia que havia de ser un benefici per al seu poble, Sallent.

Estradé és autor, entre d'altres, de El planeta Siva, A l'espai no hi volem Guerra i "Estimeu el vostre entorn (1982), Premi Crítica Serra d'Or Juvenil del 1884. El darrer llibre publicat és "De tants colors", 2006. Estradé serà enterrat a Sallent. El funeral es farà divendres a les 11 del matí, a l'església Santa Maria , de Sallent.