El Consell del Bages ha obert el període per sol·licitar beques per al menjador escolar per al proper curs, atorgades per la Generalitat de Catalunya i gestionades per l'ens comarcal (als municipis del Bages i en cinc del Moianès: Calders, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders i Santa Maria d'Oló).

La principal novetat d'enguany és que totes les famílies que no superin els llindars de renda establerts i entrin a la convocatòria tindran assegurada com a mínim una beca del 50% del preu del menjador des del primer moment, sense haver d'entrar en llistes d'espera. Hi haurà beques per dos imports: el 100% del total del preu de menjador, i el 50%.

Les famílies que rebin aquest ajut del 50% tenen la possibilitat de compactar-lo deixant els nens a dinar a l'escola només alguns dies cada setmana. Però no es podrà compactar de forma continuada, és a dir, durant uns mesos seguits. Per entrar a la convocatòria de beques, la família ha d'estar per sota dels límits de renda anual marcats.

Les famílies han de presentar la sol·licitud als centres docents durant les properes setmanes. La data màxima és el dia 9 de maig, però cada centre ha marcat els seus terminis.