Aquest dijous s'ha dut a terme un minut de silenci a l'Ajuntament de Manresa en record a les víctimes del terratrèmol de l'Equador. El gest simbòlic s'ha celebrat abans de començar el ple municipal. Al saló de sessions hi havia representants de la comunitat equatoriana que, juntament amb el públic i els regidors del plenari, han fet el minut de silenci dempeus. Abans del plenari els grups municipals han aprovat un comunicat en el qual expressen la solidaritat de Manresa amb el poble equatorià.

Per altra part l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Manresa ha anunciat que recollirà diners per als damnificats del terratrèmol a la parada que instal·larà per Sant Jordi.

L'Ajuntament de Navarcles i la comunitat d'equatorians del municipi i de la resta de la comarca del Bages han obert un número de compte a partir del qual canalitzar l'ajut econòmic a les víctimes del terratrèmol que ha afectat el país andí.

Les aportacions ja es poden fer al ES65 2100 9046 9102 00017980. Aquesta és una primera mesura que es pren per fer arribar als afectats pel terratrèmol del passat cap de setmana, que va causar més de mig miler de morts i més de 4.000 ferits.

Tot i que en aquests moments hi ha importants mancances a la zona més afectat pel moviment sísmic, com ara la manca d'aigua potable i de medicaments, la manera més ràpida de prestar l'ajunt sembla que sigui l'econòmica. I, en aquest cas, la mateixa població equatoriana s'estima més que es treballi de manera directa amb els afectats que no pas que els inders vagin a parar a institucions governamentals. Per tant, han dessestimat les aportacions via consulat o ambaixada.

D'altra banda, aquest dijous a les 19h, a la porta de l'Ajuntament de Manresa, hi ha prevista la celebració d'un minut de silenci en record dels centenars de víctimes mortals, dels milers de ferits i de la situació en que queden els familiars i els supervivents que ho han perdut tot.

Verònica Jaramillo, portaveu dels Equatorians, ha explicat que en els propers dies es faran accions per crear grups de solidaritat a diferents llocs: a Manresa, a Sant Joan i a Súria, per exemple, hi ha comunitats equatorianes ben establertes.