La residència d'avis municipal de Sant Fruitós tornarà a rebre estadants a partir del dilluns 25 d'abril, després de més d'un any d'obres que n'han triplicat l'espai i el nombre de places, fins a fer-ne un equipament que en dos terços és completament nou.

Amb l'inici dels treballs, el desembre del 2014, la vintena d'avis i àvies que ja eren en aquest centre van ser traslladats temporalment a la de Santpedor, que està sota la concessió de la mateixa empresa, L'Onada. Amb l'equipament ja a punt, dilluns a la tarda els residents tornaran a la que ja era la seva residència, i al principi de maig ja es faran els nous ingressos que hi ha en espera. La inauguració s'ha fixat per al dilluns 2 de maig, i tindrà la presència de la consellera d'Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

El nou equipament ara disposa d'un total de 71 places, repartides entre habitacions dobles i individuals. A aquestes s'han de sumar la trentena que posa a disposició com a centre de dia per a usuaris que n'utilitzen tots els serveis però que passen la nit a casa.

Aquest dijous es van posar en marxa tres jornades de portes obertes perquè els veïns del municipi puguin veure les noves dependències. Malgrat la pluja del matí, força gent va recórrer les noves dependències amb el guiatge de personal del centre.

L'edifici consta de planta baixa i de dues més i s'ha aprofitat l'edifici de l'antiga residència -on s'han fet algunes remodelacions-, al qual s'han afegit dues ales més (ara té forma de U). A banda de les habitacions hi ha dos menjadors, -un a la planta baixa per als residents més autònoms, incloent-hi els del centre de dia, i un altre a la segona, que és l'espai pensat per als que requereixen més assistència- i diferents espais.

Entre altres, hi ha una sala polivalent pensada tant per a activitats dels estadants com per a trobades que hagin de fer els mateixos treballadors, amb pantalla de projecció; un gimnàs per a activitats de rehabilitació que, a més a més, disposa d'un espai d'aigua; i un petit i acollidor menjador pensat específicament per a àpats que un resident pugui compartir amb els seus familiars al mateix centre.