Membres de la formació independentista Arran, vinculada a la CUP, van ocupar aquest diumenge al migdia un immoble amb sis habitatges al carrer del Cós de Sallent per a quatre joves amb dificultats d´emancipació. Una actuació que va ser apadrinada per la diputada de la CUP Anna Gabriel, del mateix municipi, que es va afegir a la cinquantena de persones que van donar suport a l´ocupació.

A partir d´ara el bloc tindrà quatre inquilins joves, d´entre 22 i 26 anys, que han decidit anar a viure en aquest bloc, situat al nucli històric de Sallent, per abandonar la casa dels pares. Entre els nous veïns del carrer del Cós hi ha joves de diferents perfils. N´hi ha que tenen un lloc de treball estable, d´altres que tenen feines puntuals i també n´hi ha que se´ls ha acabat la prestació d´atur. Amb aquesta actuació, els quatre joves també volen protestar per les dificultats d´emancipació dels joves, tenint en compte que un segment important d´aquest sector de població treballa amb contractes precaris que els obstaculitza les perspectives de llogar un habitatge.

El portaveu d´Arran a Sallent, Guillem Cabra, explica que la problemàtica es redimensiona al municipi perquè «Sallent perd població perquè els joves n´acaben marxant». La formació independentista també va posar sobre la taula les xifres que els porten a afirmar que el poble «hi ha un problema amb l´habitatge». Sallent té una població de 6.669 habitants i com a mínim hi ha 675 pisos buits, el 25% de tot el parc d´habitatges.

Un total de 250, a més, pertanyen a entitats bancàries. De fet, el bloc de pisos ocupat és del BBVA. L´actuació que va portar a terme ahir Arran s´emmarca en una campanya a escala nacional per denunciar les dificultats d´emancipació dels joves.

Al carrer del Cós es van aplegar una cinquantena de persones que van aplaudir quan les persones que van entrar a l´immoble van obrir les finestres de l´habitage de la darrera planta per desplegar una gran pancarta que posava «Okupem per viure, cap joves sense sostre». Membes de la PAHC del Bages van acompanyar els membres d´Arran per donar suport a l´ocupació.

La sallentina Anna Gabriel, el rostre més reconegut de la CUP a escala nacional, va dir que s´havia afegit al grup de persones que donaven suport a l´ocupació perquè «treballen per un Sallent millor». També va dir que «normalment no es veuen diputats, alcaldes i regidors en actes de protesta» com els d´ahir perquè «viuen allunyats de la gent que pateix».