Món Sant Benet esdevindrà aquest cap de setmana la capital de la cuina i la gastronomia de les comarques de Barcelona. La quarta edició de la festa Alicia't dobla l'espai dedicat a la fira i proposa més de 200 activitats relacionades amb la cuina sana i el patrimoni agroalimentari, a més d'una vintena de tallers gratuïts impartits pels millors cuiners catalans i els professionals de la Fundació Alícia. Segons el seu director, Toni Massanés, els tallers serviran per donar eines perquè la gent, quan arribi a casa, pugui fer una cuina més sana, més sostenible i més compromesa amb el territori, sense oblidar la modernitat.

L´esdeveniment, creat per la Fundació Alícia amb l´objectiu de difondre bons hàbits alimentaris a través de la pràctica d´una cuina saludable, fàcil i divertida, fa un salt endavant aprofundint en la presència de col·lectius vinculats a la gastronomia, l´alimentació i la producció agroalimentària en l´àmbit de les comarques de Barcelona.

Novetats com l´Aula dels Sabors ´Barcelona és Molt Més´, espai de tast amb productes gastronòmics singulars de les comarques de Barcelona, així com les demostracions dels col·lectius de cuina i restauració d´aquest àmbit territorial, se sumaran als showcooking amb productes locals i a l´oferta de tallers creatius, tallers amb solucions per a necessitats alimentàries específiques i tallers monogràfics de la Fundació Alícia.

La programació preveu també una proposta específica de tallers per a la mainada pensada perquè, a través del joc i d´una manera pràctica i divertida, els més petits descobreixin la importància d´una bona alimentació i com adquirir uns bons hàbits alimentaris.

Més de 4.000 persones van assistir a l'Alicia't l'any passat, i en aquesta edició, la meitat dels tallers del dissabte ja estan plens i una tercera part dels de diumenge.