El grup d´alumnes de 4t d´ESO de l´escola Vedruna Carme Cardona disputen a partir de demà la fase final del premi Repte Emprèn, que organitz EduCaixa. El grup format per Queralt Colell, Sergi Haro, Roqeeb Salam, Cristina Tayeda, Mercè Vila i Clàudia Vilarasau porten a aquesta fase final el disseny d´un projecte d´una App amb un termòmetre per a nadons, que permet els pares rebre la informació sobre l´estat del petit al mòbil.

L´aplació permet, a més a més, poder assenyalar avisos en funció dels graus de temperatura del malalt. Aquesta és una aplicació que també seria d´utilitat per al control de malalts hospitalitzats. Els cardonins formen part dels 35 equips seleccionats de tot l´estat espanyol. Els guanyadors viatges als Estats Units. L´equip de l´escola Vedruna Carme Cardona amb el seu projecte Moom ha estat premiat entre 1313 projectes presentats a tot Espanya.

La professora Àngela Colell Serra, coordinadora del projecte, ha explicat que «el premi Repte Emprèn és una iniciativa per fomentar l´actitud emprenedora dels joves ajudant-los a potenciar la creativitat, la motivació i la seva capacitat per treballar en equip a fi de donar solucions a problemes socials».

Moom és un producte que consisteix en un sensor de temperatura corporal adherit a qualsevol tipus de peça de vestir interior (body, samarreta, pijama, bata) que està connectat per Bluetooth a una App. «L´App consta de dues pantalles, en una es mostra la temperatura del cos actual i en l´altra es pot fer un seguiment del dia a dia de la febre», explica Colell. Que afegeix que «a la vegada, l´usuari pot configurar l´alarma de l´app perquè l´avisi en cas que al malalt li pugi la febre i així poder actuar ràpidament».

No era necessari que el resultat de l´activitat emprenedora acabés en una demostració pràctica, però el grup d´alumnes va voler completar el repte i van buscar el sensor al mercat xinès. Avui al migdia, després de 5 dies d´espera, ha arribat. L'han provat, funciona i han pogut completar el projecte que defensaran a Barcelona aquests dies.