Sant Fruitós de Bages disposarà properament de cobertura de fibra òptica a través de l'empresa Fibracat, que s'afegirà al servei que actualment el municipi ja rep per mitjà del desplegament que hi va fer l'estiu passat Telefónica-Movistar.

Fibracat ha confirmat a l'Ajuntament que donarà cobertura a tot el nucli urbà, a banda de la urbanització de la Rosaleda i els polígons de La Bòbila, Sant Isidre i Riu d'Or-Casanova. On no preveu arribar, per ara, és a les urbanitzacions de Pineda, Torroella i les Brucardes, que cobreix Movistar.

Les obres per al desplegament de la xarxa ja han començat, i es preveu que s'enllesteixin en les properes setmanes. D'aquesta manera, "pràcticament la totalitat del municipi disposarà d'una doble oferta per escollir" (tret de les tres urbanitzacions on només arribarà Movistar), segons ha destacat l'alcalde de la població, Joan Carles Batanés. L'alcalde considera que aquesta dualitat en l'oferta serà positiva per als usuaris, ja que es disposarà de més serveis i preus.

Pel que fa a la zona dels polígons, es podrà completar l'escassa oferta que hi havia fins ara.

L'equip de govern de Sant Fruitós (Gent fent Poble i PSC) celebra que aquesta sigui la segona operadora que, en poc temps, hagi mostrat interès a desplegar la fibra òptica al municipi, fet que considera que és una millora per tal que ciutadans i empreses puguin accedir a serveis de telecomunicacions d'alta velocitat. I és que, malgrat el desplegament, l'estiu passat, de la xarxa de Movistar, "l'Ajuntament no s'ha casat amb ningú; això és un lliure mercat i celebrem que hi hagi una nova empresa que hagi volgut desplegar el seu servei a Sant Frutiós", apunta Batanés.