L' Institut SINS Cardener de Sant Joan de Vilatorrada acull fins dissabte 58 estudiants i 10 professors de cinc països europeus que participen en el programa internacional PlaygroundEurope Erasmus+. El països implicats en el projecte són Suècia, Alemanya, Itàlia, Holanda i el país acollidor, en aquest cas, Catalunya. El disseny d'apps educatives per a mòbil és el gran repte del projecte.

Els objectius d'aquest programa europeu passen per la transversalitat de l'aprenentatge, el treball per projectes, el treball col·laboratiu, l'autonomia de l'alumnat, la internacionalització de l'educació i l'aprenentatge de llengües estrangeres, entre d'altres.

L'activitat principal que s'està duent a terme al centre bagenc aquest dies és la generació de materials per a tablets i smartphones. El producte estrella són les apps de caràcter educatiu, és a dir que acabin esdevenint d'utilitat per als centres educatius. El treball, amb alumnes de diverses nacionalitats, implica desenvolupar estratègies i metodologies transversals, preveu un reforç important de la pràctica oral en públic i propicia un impuls considerable en l'aprenentatge de llengües estrangeres, sempre seguint l'objectiu del centre de donar una mirada diferent al currículum.

Tot aquest treball, està acompanyat d'un programa lúdico-cultural adreçat a alumnes i professors i les activitats d'aula es combinen amb visites al Monestir de Montserrat i a Món Sant Benet de Sant Fruitós de Bages, on van fer un taller de cuina medieval. També han programat una ruta turística per Barcelona. L'intercanvi acabarà dissabte amb un sopar de germanor i comiat al mateix institut amb la participació d´alumnes, pares i professors.

El projecte PlaygroundEurope, que es desenvolupa des del 2015 fins al 2017, té com a objectiu principal elaborar un joc compatible amb les apps per tal de connectar el currículum dels diferents països que hi participen: Alemanya, Holanda, Suècia, Itàlia i Catalunya. L'abril passat van ser els estudiants bagencs, en concret 21 alumnes, els que van viatgar a Moers (Alemania).