Amb la presència del cantautor i gastrònom Pere Tàpies com a convidat d'honor, Sallent va inaugurar aquest dijous els carrers que donen vida a les Enramades del 2016. El conte de la Blancaneus, el del Patufet o el món del guix són algunes de les temàtiques que han escollit enguany els enramadors per decorar els 10 carrers que participen d'aquesta tradició. Tàpies va exercir de pregoner amb un elaborat vers glossant les virtuts sallentines.

L'obertura oficial de la festa es va fer, com és tradicional, amb una passada de les autoritats pels diferents espais enramats, on es va anar complint el protocol de la tallada de cinta. El seguici va desfilar acompanyat per les tonades de la xaranga Els músics de Sallent i els alumnes de l´Escola Municipal de Música (EMM). Enguany, però, hi va haver un moment especialment rellevant i àlgid en aquesta jornada inaugural: l'estrena de 'Toc d´Enramada'. Es tracta d'un ball popular ideat i interpretat per l´Esbart Vila de Sallent i musicat pel sallentí Roger Andorrà, que es va poder veure en la inauguració de cada carrer.

L'estrena va ser seguida amb gran espectació i molt aplaudida pels participants a la cercavila inaugural. Els carrers enramats de Sallent es podran veure fins diumenge, i entre els nombrosos actes programats al llarg d'aquests dies destaca la presentació, aquest divendres al vespre, dels nous vestits dels gegants reis de Sallent.

PROGRAMA D'ACTES

Divendres

A les 18 h, a la plaça Sant Antoni Maria Claret, espectacle Alta Gama, a càrrec de Pallassos sobre rodes. Coca i xocolata per a la quitxalla a càrrec d´Adona´t.

A les 20.30 h, a la plaça de la Vila, presentació dels nous vestits dels Gegants Reis de Sallent. Seguidament, visita dels gegants pels carrers enramas acompanyats del grup de gralles de l´Escola Municipal de Música Cal Moliner, amb la col·laboració de l´Esbart Vila de Sallent. A les 23 h, al barri Verge de Fussimanya, ball a càrrec d´Andreu´s trio.

Dissabte

De 8 a 10 h, inscripcions al concurs de pintura ràpida al Cercle Artístic Sallentí.

A les 9 h, a les pistes del Club Tennis Sallent, torneig comarcal de pàdel.

De 10 a 14 h, jornada de portes obertes a l´assemblea de Creu Roja, al carrer Sant Bernat, 29.

De 10 a 12 h, a la plaça de la Verdura, programa especial d´Enramades a càrrec de Ràdio Sallent (107.6 FM).

A les 11 h, visita gratuïta a l´església del Castell de Sant Esteve i Sant Sebastià. A les 12 i a les 13 h, visites teatralitzades a la Casa Museu Torres Amat.

De 15 a 17 h, al Cercle Artístic Sallentí, inscripcions al concurs de pintura ràpida.

A les 18 h, a la plaça de la Pau, audició de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Terrassa.

A les 19.30 h, a la plaça Anselm Clavé, concert d´havaneres i sardanes a càrrec de la Coral La Nova Harmonia, i cremada de Rom Pujol. A les 20.30 h, al Cercle Artístic Sallentí, veredicte del concurs de pintura ràpida.

A les 21.30 h, a la plaça Sant Antoni Maria Claret, concert a càrrec de l´orquestra Maravella. A les 23.30 h, ball amb l´orquestra Maravella.

Diumenge

A les 9 h, a les pistes del Club Tennis Sallent, torneig comarcal de tennis dobles.

A les 10 h, al parc municipal Pere Sallés, 18ena trobada de puntaires. Organització: Casal de la gent gran de Sallent.

De 10 a 13.30 h, a la sala Joan Vilà i Valentí, 11 a trobada de col·leccionisme i d´intercanvis.

De 10 a 14 h, a la plaça Sant Antoni M. Claret, estand informatiu de projectes de Creu Roja i informació per al nou voluntariat.

A les 11 h, a la plaça Sant Antoni M. Claret, exhibició de country a càrrec de l´associació Adona´t.

D´11 a 13 h, a la plaça Sant Antoni M. Claret, taller per a infants i joves a càrrec d´El Taller dins de l´estand de Creu Roja.

A les 11 i a les 12 h, visites teatralitzades a la Casa Museu Torres Amat.

A les 11.30 h, a la plaça de la Vila, ballada institucional de Gegants i Nans de Sallent. Cercavila acompanyats per la Cobla Súria fins a la plaça Sant Antoni M. Claret amb la participació de l´Esbart Vila de Sallent.

A les 11.30 h, al temple parroquial, missa solemne de Corpus Christi.

A les 12 h, a la plaça Sant Antoni M. Claret, tastet a càrrec de l´associació Adona´t.

A les 12 h, a la plaça Sant Antoni M. Claret, ball de Gegants i Nans i de l´Esbart Vila de Sallent.

De 17 a 20 h, portes obertes a l´església parroquial i a l´església de Sant Antoni Maria Claret.

A les 17.30 h, a la Casa Museu Torres Amat, Poesia Viva a Sallent. El poeta Fidel Gangonella i Borràs, membre de Poesia Viva de Barcelona, portarà la seva obra Transparències i hi posaran veu Fina Borràs i el mateix autor.

A les 19 h, al a plaça Anselm Clavé, concert Gospel + Tribute, a càrrec de The River Troupe Gospel.

A les 21 h, a la plaça Herois del Bruc, cantada d´havaneres amb el grup Els Cremats i cremada de Rom Pujol. Durant tot el dia, exposició culturla de motos antigues de la marca Bultaco, a la plaça de la Verdura.

Dilluns

A les 17 h, al passeig del parc municipal Pere Sallés, trobada de balladors de les Balladetes 2016. Seguidament, cercavila fins a la plaça Sant Bernat, on es realitzaran les tradicionals Balladetes amb els alumnes de l´Escola Municipal de Música Cal Moliner.

A les 21 h, als carrers enramats, sopar d´enramadors, amenitzat pel grup Pim Pam Pum de l´Escola Municipal de Música Cal Moliner. També concurs d´Instagram (#Enramades_Sallent2016 o #SallentComercial) i 41è concurs nacional de fotografia d´Enramades a càrrec de Foto Club sallent (fotoclub-sallent.blogspot.com). A més, exposició i mostra de col·leccionisme a càrrec de Sallent Filatèlic a al sala Joan Vilà i Valentó.

Dissabte i diumenge, de 10 a 14 i de 16 a 20 h, hi haurà un trente turístic amb sortida des de la plaça Santa Maria.