El Teatre Nacional de Catalunya va acollir ahir la final del concurs escolar Lectura en veu alta, un certamen que -instituït per la Fundació Enciclopèdia Catalana, amb la col·laboració i el suport del Departament d´Ensenyament- cada any convoca els alumnes de primària i secundària dels centres escolars de tot Catalunya. En la convocatòria d´enguany hi han participat 65.000 alumnes, dels quals 2.200 han passat per diferents quarts de final i semifinals.

De les cinc categories existents -del cicle mitjà de primària a 4t d´ESO-, en quatre han resultat guanyadors alumnes de centres escolars de la Catalunya Central. Llevat de la categoria de Corsaris -alumnes de 1r i 2n d´ESO-, en la resta han estat premiats candidats de l'àrea central. En concret, en la categoria Grumets Vermells -cicle mitjà de Primària-: Guillem Cabra Besa del Col·legi Sant Josep de Navàs. En la de Grumets Verds -cicle superior de Primària-, Maria Puigferrat Dealbert de FEDAC de Prats de Lluçanès. En Timoners -alumnat de les aules d´acollida-, Laila Berrisoune Benazza de l´Institut de Puig-reig. En la categoria Tropa de Corsaris -alumnat de 3r i 4t d´ES-, el grup format per Soraya Laktali Aguilar, Ona Pardo Ledesma i Alba Vilaseca Baena de l´institut Miquel Bosch i Jover d´Artés.

L´acte va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de la directora general d´Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Montserrat Llobet.