Unió de Pagesos ha visitat avui la granja Torre d'en Roca de Sallent com a reconeixement a una empresa làctia amb una tasca comercial exemplar i que va ser condecorada el 24 de maig pel Consorci de Comerç de la Generalitat de Catalunya com a empresa centenària en la venda de llet i productes làctics.

Des del 1889, la granja Torre d'en Roca es dedica a la venda de llet fresca i postres làctics, actualment distribueix els seus productes a més de 800 botigues i supermercats d'arreu de Catalunya i també els comercialitza a les Balears i al sud de França. Aquests productes s'elaboren gràcies a l'activitat ramadera de la Granja Torre d'en Roca de Sallent, la qual va iniciar el projecte d'integració del bestiar a finals de l'any passat amb la granja Parella de Sagàs. En una etapa de crisi al sector lacti i la competència deslleial de grans firmes comercials que importen excedents làctics d'altres països comunitaris a uns preus a vegades sota costos de producció, Torre d'en Roca ha sabut guanyar la confiança del consumidor amb un producte de proximitat i de qualitat.

Unió de Pagesos després d'haver fet una crida, el 27 de maig, als consumidors perquè valorin l'alta qualitat de la llet produïda a Catalunya, remarca Torre d'en Roca com un dels actius del sector lacti i de l'economia en l'àmbit rural. Recorda que el sindicat reivindica la creació d'un segell o distintiu que certifiqui l'origen de la llet produïda a Catalunya i, mentrestant això no arriba, emplaça a la indústria làctia ubicada a Catalunya i al sector comercial i de la distribució d'aliments que facilitin als consumidors la informació necessària per poder reconèixer la producció de la pagesia catalana.