El negoci de la sal promogut pel projecte Phoenix d'Iberpotash ja ha donat un nou fruit empresarial al territori. Es tracta de Sal Vesta Iberia, empresa dedicada a l'embalatge, creada per ICL i la multinacional holandesa AkzoNobel i que s'ha ubicat al polígon Santa Anna de Sant Fruitós.

Segons fonts de la companyia minera, la nova empresa donarà feina a una vintena de persones i serà la responsable de la producció i comercialització de la sal d'especialitats que es produirà a Súria. La sal d'especialitats està destinada principalment al tractament d'aigües, l'alimentació humana i l'alimentació animal. La intenció és que la nova activitat estigui en marxa a final d'any.

"Aquest és un dels efectes multiplicadors per a l'economia del territori que hem avançat que tindria el pla Phoenix", afirmen fonts de l'empresa. En aquests moments, la potassa suposa el 89% del volum de negoci de l'empresa minera, però el pla Phoenix incrementarà el valor de la sal, atesa la seva múltiple utilització especialment en la indústria química.