El saló de sessions de l´Ajuntament de Cardona va acollir diumenge al migdia l´acte de lliurament del Saler d´Or de la vila. El guardó, que es entregar en el marc de la Fira Medieval celebrada aquest cap de setmana, va recaure enguany en el Bar-Restaurant La Bauma i la família Riera que el regenta des de l´any 1935.

Jordi Riera, actualment al capdavant del negoci, va rebre el guardó de mans de l´alcalde, Ferran Estruch. En la seva intervenció, el batlle cardoní va destacar "l´exemple d´esforç i treball" que la família Riera ha donat en tots aquests anys de servei a Cardona i va qualificar l´establiment "de referent pel seu cardonisme i pel seu arrelament a la vila i a la seva gent". Molt emocionats per la distinció, Jordi Riera i els seus germans van dedicar el Saler d´Or al seu pare, Ramon Riera.

Prèviament a l´entrega del Saler d´Or, l´empresa Salinera de Cardona va fer entrega de la moneda de pagament del Dret d´Aimines a la junta del Fons d´Aimines en representació del a vila de Cardona.

Bona assistència a la fira malgrat la pluja

La Fira Medieval i Festa de la Sal 2016 va estar marcada per les pluges que van caure durant la jornada de dissabte. El mal temps va obligar a suspendre algunes activitats previstes però tot i això es van poder celebrar els principals actes de dissabte com la Baixada del Senyor i la Minyona, l´espectacle de dansa i malabars Anodrac en honor al Senyor i la Minyona, el sopar medieval i la mostra de correfoc.

La Fira Medieval es va reprendre diumenge amb normalitat i amb un dia completament assolellat. Ja de bon matí anaven arribant nombrosos visitants que durant tot el dia van anar omplint els carrers i places de la vila. Les parades d´artesans, els espectacles d´animació i la mostra d´oficis antics transportaven Cardona al seu passat medieval i el Gruppo Storico e Sbandieratori Città di Castiglion Fiorentino, es convertia en una de les principals atraccions de la mostra amb les seves exhibicions de l´art d'agitar i fer volar banderes.

El regidor de Promoció Econòmica de Cardona, Josep Tristany, tot i lamentar el mal temps que va fer durant la jornada de dissabte es va mostrar satisfet "de la bona assistència de públic a la Fira, sobretot durant el diumenge", i del fet que els actes principals de la mostra "es van poder dur a terme amb normalitat". En aquest sentit, va valorar positivament l´organització i el desenvolupament de la fira.