L'Ajuntament de Sant Vicenç (CiU) haurà de fer front al pagament de 325.000 euros d'una sentència judicial motivada per una llicència mal donada ara fa 16 anys. El pagament l'ha de fer a l'empresa Estructures Metàl.liques Arqué, que és la que el tribunal ha considerat perjudicada. La sentència del jutjat contenciós administratiu 16 de Barcelona dóna tres mesos al consistori santvicentí per pagar 325.000 la d´indemnització.

El fet començar quan l´Ajuntament que hi havia l'any 2000, amb el PSC al govern, va aprovar donar la llicència d´obres a l´empresa per construir una nau al polígon La Ceràmica de Sant Vicenç. Arran d´una denúncia d´una altra empresa, el 2004 es va sentenciar que la llicència havia estat donada de manera errònia i que el projecte previst no es podia realitzar.

Estructures Metàl·liques Arqué va presentar el 2005 una reclamació patrimonial a l´Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet per import de 602.709,01 euros pels danys emergents i lucre cessant en haver estat anul·lada la llicència, pel mal funcionament de l´administració pública en atorgar una llicència nul·la i per la generació d´una sèrie de despeses per a l´edificació i unes expectatives de lucre que es van veure frustrades.

En aquell moment, l´Ajuntament va desestimar la reclamació patrimonial per silenci administratiu i l´empresa va presentar un recurs contenciós administratiu davant dels tribunals de justícia. El juny de l´any passat, el tribunal contenciós administratiu 16 de Barcelona va fallar parcialment a favor d´Estructures Metàl·liques Arqué, i va imposar a l´Ajuntament el pagament de 224.867,67 euros més els interessos legals des de la data d´interposició de la demanda de responsabilitat patrimonial.

L´actual Ajuntament es va posar en contacte amb l´empresa per proposar el fraccionament del pagament en sis anys, incloent els interessos que generés aquest fraccionament. Fins i tot el pressupost 2016 de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, aprovat a finals del 2015, preveia la part proporcional del fraccionament d´aquesta despesa.

Però el mes de desembre passat, Estructures Metàl·liques Arqué va demanar al jutjat l´execució íntegra de la sentència. I l´Ajuntament, el mes de gener, va tornar a intentar la negociació amb l´empresa, proposant el fraccionament a cinc anys més els interessos, una indemnització que ascendia a un total de 379.172,25 euros.

Finalment, però, el jutjat contenciós administratiu 16 de Barcelona ha sentenciat l´execució de la sentència en un únic pagament per import de 324.120,58 euros, i ha donat un termini de tres mesos a l´Ajuntament per fer efectiu el pagament. El consistori santvicentí ja ha avançat que haurà de demanar un préstec per fer front a aquesta despesa.