Ajuntament de Santpedor assegura que fins ara no té constància de queixes ni perjudicis derivats de l´ocupació d'un edifici del poble, per part de l´Ateneu Popular Ca La Teia i de l´activitat que s´hi fa, que es limita als caps de setmana. L'ocupació del local es va produir l'abril del 2015 per part d'un grup de joves, que es van fer amb un immoble abandonat del carrer Convent, i ara el col·lectiu ha d'afrontar la denúncia interposada pel gestor del concurs de creditors de l'empresa que n'havia estat la propietària. El judici s'havia d'haver celebrat aquest dimarts al matí, però s'ha suspès perquè no s'havien practicat les citacions als acusats, i de moment no es coneix la nova data.

Davant d'aquesta situació, l'alcalde, Xavier Codina, defensa la bona entesa que hi ha entre l'Ajuntament i l'Ateneu. «Fins i tot participen en diverses propostes i en l´organització d´actes que es fan al poble», apunta Codina, i assegura que la relació durant tot aquest any ha estat cordial i col·laboradora.

Quant a l´ocupació que l´Ateneu Popular Ca La Teia ha fet de l´edifici, es tracta d´una propietat privada i, en aquest sentit, Codina diu que l´Ajuntament se´n manté al marge «perquè no ens competeix». Tanmateix, l´alcalde recorda que el consistori ha posat en marxa fa poques setmanes la reforma del local de l´antiga Nau com a espai per a associacions i entitats del poble, i un cop es posi en funcionament, «si volen, també en podran disposar», per bé que en aquest cas s´hauran de constituir com a entitat.