El castell de Cardona és un dels elements destacats al nou espai de promoció del patrimoni cultural, material i immaterial de Catalunya que s´ha inaugurat a seu de l´Agència Catalana del Patrimoni Cultural, al Palau Moja de Barcelona.

L´espai compta amb 11 icones representatives del patrimoni del país, des dels orígens fins a la contemporaneïtat. Una d´aquestes icones és el castell de Cardona que identifica les èpoques del Renaixement i el Barroc i que es pot veure en una imatge de grans dimensions ubicada a l´espai expositiu.

L´espai està pensat per divulgar i donar informació del patrimoni cultural català i comercialitzar productes turístics. En aquest sentit, està previst que properament s´hi comercialitzin entrades per als equipaments turístics que gestiona la Fundació Cardona Històrica. El projecte ha estat desenvolupat per l´Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i l´empresa guanyadora del concurs públic per al disseny i l´explotació de l´espai ha estat Advanced Leisure Services, responsable, també, de l´actual Pla de màrqueting i comercialització de la Fundació Cardona Històrica.