«Un lideratge des de la comarca perquè tothom tingui un objectiu comú i unes línies estratègiques deixant de banda el color polític que representem». Aquesta és una de les peticions que va fer ahir l´alcalde de Sant Vicenç de Castellet, Joan Torres, que va ser l´encarregat de donar el punt de vista de l´administració local a la jornada organitzada per la Cambra i el Cercle d´Infraestructures.

Uns polígons industrials antics, amb una urbanització deficient i mals accessos són alguns dels principals problemes amb els quals topa el consistori santvicentí a l´hora de dinamitzar el sòl industrial del municipi. Torres va destacar que «estem en una zona privilegiada» però que «sense unes bones comunicacions no es pot desenvolupar una activitat econòmica». En aquest sentit, va fer referència a les millores que s´han dut a terme a la C-55, de les quals va assegurar que «més que una oportunitat s´han convertit en un desavantatge» i, fins i tot, va dir que, per aquest motiu, «hi ha empreses que es plantegen marxar».

També va incidir en les deficiències ferroviàries, que resten «competitivitat a la comarca». L´alcalde santvicentí també va posar de manifest els mals accessos que tenen als polígons i, en aquest sentit, va destacar la finalització de la rotonda que ha de facilitar l´accés als polígons d´activitat econòmica que hi ha al municipi. Urbanitzacions deficients, sectors no desenvolupats i altres que ho estan però que tenen mancances de serveis i accessos, són algunes de les incidències greus que tenen els polígons del poble.

La manca de control administratiu de llicències i activitats i situacions irregulars com un grup d´habitatges en sòl industrial són altres dels handicaps que Torres va destacar. Per tal de trobar solucions als dèficits urbanístics de les zones industrials del poble «que no estan endreçades», el consistori està fent una auditoria urbanística «per deixar-los en una situació òptima per quan vinguin empresaris poder donar-los la llicència d´obres o activitat corresponent».