La Cova de Mura tornarà a obrir-se al públic després dels treballs que s'hi ha realitzat per millorar la seguretat dels visitants. Es tracta d'una de les més boniques i amb més anomenada del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i té una galeria principal d'uns 180 metres de fondària. Els treballs realitzats han consistit en l'habilitació d'un únic recorregut per fer visitable la cova per a la majoria de persones, amb graons on el pendent és elevat i una passera en un tram inclinat. Aquest recorregut farà que la presència de persones dins la cova no molesti els ratpenats que hi viuen ni malmeti els seus valors geològics. L'obertura oficial tindrà lloc aquest dissabte i, durant tot el cap de setmana, hi haurà portes obertes i visites guiades.

Les obres realitzades a la Cova de Mura han consistit també en la col·locació de punts d'il·luminació de baixa emissió que fan la visita més atractiva alhora que reforça la seguretat de les persones en el seu recorregut.

La Cova de Mura, com la majoria de coves del massís de Sant Llorenç s'ha format en conglomerat o pinyolenc, format per grans i còdols soldats per carbonat de calci. A la cova també hi destaquen les formacions aciculars d'aragonita, un tipus de cristal·lització única al conjunt del massís que acaba fent agulletes de fins a dos mil·límetres de gruix.

A la cova també hi ha hagut presència humana, ja que en excavacions arqueològiques realitzades a la primera meitat del segle XX, s'hi van trobar ossos humans i d'animals, així com fragments de ceràmica. Les peces trobades van demostrar que a la cova hi van haver enterraments humans col·lectius de l'edat de bronze, entre el 1500 i el 1000 ac.

Per visitar la cova cal adreçar-se al Centre d'Informació de Mura, des d'on, acompanyats d'un guia, es fa un recorregut a peu d'uns 45 minuts fins a la cova i s'inicia la visita a l'interior, que té una durada d'uns 25 minuts. Les visites es realitzen dissabtes, diumenges i festius a les 11 h. Per a grups concertats es poden fer altres dies i horaris.