El projecte de construcció d'un poblat medieval als afores de Santpedor comença a caminar. L'Ajuntament de Santpedor i la Fundació Bages Medieval, que n'és l'entitat promotora, han signat un conveni de col·laboració per posar en marxa les primeres activitats vinculades al projecte, i que han de culminar amb la construcció i recreació d'un poblat del segle XI a la zona del Plaià.

El conveni l'han signat l'alcalde, Xavier Codina, el president de la Fundació, Venanci Pellicer, i la secretària de l'entitat i una de les principals impulsores del projecte, Mireia Arenós. De moment, suposa una aportació per part de l'Ajuntament de 1.700 euros al projecte, si bé l'alcalde ja ha avançat que el compromís de col·laboració per part de l'Ajuntament «no és puntual, sinó que donarem el nostre suport de forma continuada». Codina també ha destacat que aquest projecte «arriba en un moment immillorable, quan estem definint i plantejant les bases de la nostra estratègia de promoció turística i patrimonial», i apunta que «és un projecte innovador que permetrà a Santpedor oferir una proposta diferenciada que aglutina cultura, història i patrimoni natural».

Paral·lelament, l'Ajuntament de Santpedor també està treballant en la redacció del Pla Especial Urbanístic que ha de permetre la materialització del projecte, i del qual preveu presentar-ne l'avançament aquest mes de juliol.