Sant Vicenç de Castellet donarà el tret de sortida aquest divendres, 8 de juliol a la festa major, que s'allargarà fins dilluns, i tindrà entre els seus plats forts un correfoc carregat de novetats, i un concert gratuït amb Els Catarres, a banda de les activitats més tradicionals.

Després del cercatasques i del pregó a càrrec del Club Natació Castellet, que fa 50 anys, divendres el correfoc servirà de punt d'arrencada de la festa. Començarà a les 11 de la nit a la plaça Clavé, i arriba renovat de dalt a baix, amb una nova posada en escena, l'estrena de figures noves i diverses sorpreses per descobrir al llarg del recorregut. A 2/4 d'1 hi haurà l'altre gran reclam de la nit, amb un concert amb Els Catarres a la plaça Onze de Setembre.

Dissabte la festa prendrà un caire més institucional, amb la proclamació de la Medalla de Sant Vicenç, a ¼ d'1 del migdia a l'auditori de l'Espai Ateneu, que reconeixerà els mèrits d'una persona que hagi destacat en el seu àmbit. A més, durant tot el cap de setmana es podrà votar el projecte guanyador del pressupost participatiu de Sant Vicenç, aprofitant que és festa major. Dissabte a la tarda hi haurà sardanes i un festival de dansa, mentre que el grup The Bombardiers i l'orquestra Selvatana amenitzaran la nit amb concerts i un ball.

Una trobada de gegants amb la participació de 13 colles protagonitzarà la matinal de diumenge, en què també es batejaran els gegants de la llar d'infants El Niu, i a la tarda, es procedirà al tradicional encierro pamplonica, un dels actes amb més participació dels últims anys que recorre el centre del poble. Per al vespre hi ha programat un concert amb el Coro Rociero Virgen del Rocío, i a la nit actuarà el grup Singfònics, concursants d'Oh Happy Day, juntament amb la coral Nou Horitzó.

La Festa Major de Sant Vicenç, que organitzen l'Ajuntament i l'entitat Activa't de Festa, s'acomiadarà dilluns amb el tradicional castell de focs i les havaneres amb Els Pescadors de l'Escala, després d'una jornada dedicada als més petits.