L'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, reclama a Urbanisme "que apliqui a tothom igual" els criteris que han aturat el projecte del Portal de l'Agulla, que proposava la construcció d'un hotel, dos restaurants i una gasolinera en uns terrenys a tocar del parc.

Batanés ha fet oficial aquest posicionament després d'haver analitzat detalladament l'informe de la Comissió Territorial d'Urbanisme contrari al projecte, que aquest diari ja va explicar en l'edició del 4 de juny passat. "No en jutjo el contingut", apunta l'alcalde, "però entenc que a partir d'ara aquesta mateixa guia hauria de servir per a tothom que vulgui desenvolupar una proposta semblant en un indret d'aquestes mateixes característiques" en l'àmbit del parc de l'Agulla.

Batanés assegura que no té cap constància de noves propostes que es vulguin desenvolupar a la zona, però en qualsevol cas "ara hi ha un pronunciament de la Comissió d'Urbanisme que diu coses que s'han de tenir en compte i que fins ara no sabíem". Admet que això també serveix en cas que els promotors del projecte del Portal de l'Agulla (Moncal 1941) facin una nova petició per provar de tirar-lo endavant, tenint en compte que l'informe d'Urbanisme no és vinculant "ni sentencia res".

Ara bé, "ara hi ha més elements de filtre per saber si la proposta compleix els criteris que s'exigeixen". Batanés assegura que si arriben noves propostes a l'Ajuntament per desenvolupar en aquest àmbit "ens les mirarem, però ara ho farem amb un informe al costat que ens marca unes pautes que fins ara no teníem". Tanmateix, demana que aquests mateixos criteris serveixin per a totes les propostes de l'estil de la del Portal de l'Agulla que es desenvolupin en un context també similar.

Batanés sempre ha defensat que, en relació amb el Portal de l'Agulla, l'Ajuntament de Sant Fruitós tan sols s'ha limitat a donar tràmit a un expedient promogut per un particular al seu terme municipal, i en aquest sentit, lamenta l'allau de crítiques rebudes. Tan bon punt es va conèixer, el projecte va topar amb l'oposició de nombrosos partits i entitats ecologistes de la comarca, que consideraven que tindria un gran impacte ambiental i visual.