L´Ajuntament de Balsareny ha creat blocs de notes que poden aprofitar els veïns del poble, elaborats aprofitant les paperetes de vots sobrants de totes les eleccions que s'han celebrat l'últim any. El consistori va encarregar a la impremta Orriols, ubicada al municipi, que retallés i encolés les paperetes per tal de reutilitzar-les per fer blocs de notes i, posteriorment, repartir-los de forma gratuïta a la gent del poble.

Després de fer les consultes pertinents a l´Autoritat Catalana de Protecció de Dades, a la Junta Electoral de Zona i a la Oficina de Processos Electorals de la Delegació del Govern, es va arribar a la conclusió que no es vulnerava cap norma, ja que la llei exigeix la destrucció dels vots inserits a les urnes, però existeix un buit legal respecte de les paperetes sobrants.

Segons ha exposat l´alcalde, Albert Neiro, «fins ara els vots es portaven a reciclar, però nosaltres hem cregut interessant reutilitzar-los per fer blocs de notes per a la gent del poble. És una pràctica que creiem que és innovadora i útil que neix del sentit comú, del seny i de la responsabilitat en la gestió dels recursos».

La idea de reutilitzar les paperetes electorals sobrants per fer-ne blocs de notes ja té precedents al Bages. Per exemple, Navàs ja va dur a terme aquesta iniciativa el mandat passat, la qual cosa els va valdre optar a un premi mediambiental.