Sant Vicenç de Castellet ha tancat el seu primer pressupost participatiu, del qual n'ha sortit com a proposta més votada l'adquisició d'un vehicle tot terreny pick up per a l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil, pressupostat en 22.000 euros. La compra d'aquest cotxe ha recollit un total de 397 vots, molt frec a frec amb la que plantejava una remodelació de la pista esportiva de l'escola pública Sant Vicenç, que n'ha sumat 393

En total, han participat en el pressupost participatiu 1.220 persones, que podien emetre el seu vot sobre un total de 13 propostes que finalment van ser les triades per sotmetre-les a l'elecció popular. Aquest era el primer cop que l'Ajuntament santvicentí posava en marxa un pressupost participatiu, al qual destinava un total de 37.000 euros. Atès que la proposta guanyadora no absorveix el total de la partida, el consistori podrà afrontar una altra de les propostes que se sotmetien a elecció, tot i que no podrà ser la segona més votada (el pati de l'escola), ja que superaria el límit fixat. En principi, l'altre proposta que es durà a terme serà l'adquisició i instal.lació d'aparells desfibriladors automàtics que analitzen el ritme cardíac de la víctima i, automàticament, determinen si és convenient fer-li una descàrrega elèctrica per a poder recuperar el ritme normal del cor. Aquesta proposta, valorada en 11.000 euros, preveu instal·lar desfibril·ladors al barri de la Plaça Espanya, al centre del municipi, al barri de l´Escorxador i a la Balconada..

Dels 1.220 vots recollits, 984 han estat vots telemàtics i 236 han estat presencials. A banda dels dos projectes més votats, les altres propostes presentades que han estat estat votades, són, per ordre de resultat, la instal·lació de desfibril·ladors (110), parc i passeig a l'entorn de la natura (77), substitució enllumenat públic (74), col·locació de leds als passos de vianants (41), instal·lació d´un rocòdrom (29), remodelació del túnel de vianants del passeig Pau Casals (28), instal·lació d'un ascensor al pavelló (19), canvi ubicació del pipican del carrer Llibertat (17), senyalització de circuit de cursa de Vallhonesta (15), arranjament del carrer Alfons XIII (13), senyalització d´un circuit de 10km (5).

La votació popular s'ha pogut fer del 4 al 10 de juliol. Durant tota la setmana els ciutadans van poder votar a través de la pàgina web municipal, i durant el cap de setmana de festa major també ho van poder fer presencialment en un estand habilitat per l'Ajuntament.