L'artista i bomber guardiolenc Marc Sellarès posa punt i final al bosc de les creus, una monumental intervenció artística als municipis del Bruc i Sant Salvador de Guardiola, just quan es compleix un any de l'incendi d'Òdena. El foc, el més devastador del 2015, va cremar 1.293 hectàrees; tantes com creus ha instal·lat Sellarès.

Sellarès ha enllestit la darrera creu aquest dimarts 26 de juliol al migdia. Culmina així un any de feina en què ha treballat sol i només equipat amb una serra, martell, claus i una escala per enfilar-se als arbres.

L'acompanyava la seva família, alguns amics i els mitjans de comunicació, que no s'han volgut perdre el moment. Al cap de poc temps de començar a treballar-hi, l'obra de Sellarés va començar a aparèixer a televisions i diaris, i d'aleshores ençà ha donat la volta al món.

El bosc de les creus forma part del land art (art de la terra), un corrent artístic que entén l'obra com a part del paissatge i que aprofita els elements de la naturalesa.

La intervenció, que segons Sellarès és la més gran que s'ha fet mai a l'estat espanyol, també té una gran càrrega emocional per l'artista. Originari de Sant Salvador de Guardiola, veure el bosc cremat després de l'incendi el va commocionar. Va ser aleshores quan va decidir construir el bosc de les creus en senyal de dol.

Després d'enllestir l'obra, el següent pas és buscar un lloc on exposar tot el material gràfic i audiovisual que documenta el procés de creació. El bosc de les creus, a la carretera B-1101, seguirà obert a tothom que vulgui visitar-lo.