Els Ajuntaments de Cardona i de Flix han decidit sumar esforços i formar un front comú per frenar les possibles afectacions que podria ocasionsr als dos municipis el cessament de l´activitat de la companyia industrial Ercros, que en el cas de la població bagenca és la que n'explota els runams salins (ja ho va fer amb el nou, i des de fa uns anys ho fa a l'escombrera vella). Els alcaldes de les dues localitats, Ferran Estruch (Cardona) i Marc Mur (Flix), s´han reunit aquest dimecres a l´Ajuntament de la població tarragonina per debatre conjuntament la problemàtica i acordar mesures.

La trobada, en la qual hi han assistit els regidors del plenaris dels dos ajuntaments, ha servit per denunciar les conseqüències ambientals i laborals que pot comportar per a les dues poblacions l´anunci de cessament de l´activitat de l´empresa Ercros. Al terme de la sessió, els dos ajuntaments han presentat un acord conjunt per garantir la restauració mediambiental dels runams salins de Cardona i dels terrenys contaminats al municipi de Flix, així com, per salvaguardar els llocs de treball. En l´acord també s´insta a la Generalitat de Catalunya a vetllar per la correcta reparació d´ambdós problemes ambientals i a impulsar les mesures necessàries per dotar d´alternatives econòmiques a les dos zones.

A més, els dos ajuntaments es comprometem a emprendre totes les accions legals i socials que calguin per defensar els seus veïns, els llocs de treball i el futur dels seus territoris