Ricard Font, secretari de Mobilitat del Govern de la Generalitat, confia que el Pla Director Urbanístic Aeroportuari (PDUA) de l'aeròdrom del Bages (antic Pujol-Muntalà) es podrà aprovar de manera definitiva el proper mes de setembre. Estava previst que el document es discutís en la reunió d'ahir de la Comissió d'Urbanisme de Catalunya, però finalment es va deixar sobre la taula. Ho havia reclamat el dia abans el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, però ahir Font assegurava que la decisió s'havia pres ja amb anterioritat perquè hi havia "unes prescripcions" de la direcció general de Transports i Mobilitat que no s'havien incorporat al sistema informàtic ni, de fet, al document que es portava a aprovació. Font va explicar que per aprovar un document amb un apunt dient que s'havien d'incorporar aquests prescripcions, la conselleria es va estimar més ajornar l'aprovació.

El responsable de Mobilitat del Govern català va indicar que aquest ajornament es prenia "amb la tranquil·litat" de saber que la seva no aprovació no posa cap impediment a l'activitat de l'aeròdrom i amb la convicció que el departament ha tramitat correctament i amb diàleg amb el govern i l'oposició de l'Ajuntament de Sant Fruitós, i amb els veïns i els mateixos impulsors del projecte, tot l'expedient del pla.

Font ha remarcat que durant el procés de tramitació s'han escoltat les parts i "s'ha intentat arribar a un document amb un ampli consens", "després d'un procés molt important de diàleg". En aquest període es van incorporar la declaració d'impacte ambiental, les prescripcions que hi va fer la direcció general de Carreteres, i les que s'hi van aportar de caire mediambiental i paisatgístic. De la mateixa manera s'aprovaran les de la direcció general de Mobilitat, que Font assegura que no han de variar el sentit de tots els acords presos fins ara ja que tenen un caràcter molt tècnic.

El secretari de Mobilitat creu que no hi ha d'haver conflictivitat. I destaca que Ajuntament, grups polítics, Cambra de Comerç de Manresa, Consell Comarcal del Bages, tots estan d'acord en l'aprovació del PDUA. Un document que dóna seguretat urbanística, però que no aporta novetats de pes sobre la situació actual de la instal·lació.