Castellbell introduirà canvis en la fira i festa dels Resistents, que enguany arriba a la seva tercera edició, el més significatiu dels quals és el canvi de dates. En concret, es trasllada del setembre al primer cap de setmana d´octubre, els dies 1 i 2, i enguany se centrarà en els fets de 1714, en què el municipi va ser una de les darreres places que va caure en la resistència catalana.

L´organització de Resistents anirà alternant cada any el protagonisme dels fets que recrea el certamen, que són els que corresponen a la resistència de 1714 i a les revoltes del trienni liberal de 1822. Amb aquests canvis es pretén introduir novetats cada any i aconseguir una festa més concentrada en un espai físic i temporal concret.

Resistents 2016 recrearà els fets històrics de 1714 amb aires renovats al nucli del Burés. La festa potenciarà l´espai de mercat amb una oferta renovada i reforçada amb productes del territori i d´àrees properes. A més, s´introduiran noves recreacions històriques amb música, dansa i teatre, es potenciarà la presència dels Miquelets i també es renovarà l´espectacle de nit a la llera del riu. La festa mantindrà el seu caràcter popular i reforçarà la implicació de les entitats de Castellbell i el Vilar que s´impliquen a fons en aquesta iniciativa popular. La festa compta amb la pàgina web www.resistents.cat en què es pot consultar tota la informació del certamen.