Castellbell introduirà modificacions a la fira i festa dels Resistents, que enguany arriba a la seva tercera edició, la més significativa de les quals és el canvi de dates. En concret, es trasllada del setembre al primer cap de setmana d'octubre, els dies 1 i 2, i enguany se centrarà en els fets del 1714, en què el municipi va ser una de les darreres places que va caure en la resistència catalana.

L'organització de Resistents anirà alternant cada any el protagonisme dels fets que recrea el certamen, que són els que corresponen a la resistència del 1714 i a les revoltes del trienni liberal del 1822. Amb aquests canvis es pretén introduir novetats cada any i aconseguir una festa més concentrada en un espai físic i temporal concret.

Resistents 2016 recrearà els fets històrics del 1714 amb aires renovats al nucli del Burés. La festa potenciarà l'espai de mercat amb una oferta renovada i reforçada amb productes del territori i d'àrees properes. A més, s'introduiran noves recreacions històriques amb música, dansa i teatre, es potenciarà la presència dels Miquelets i també es renovarà l'espectacle de nit a la llera del riu. La festa mantindrà el seu caràcter popular i reforçarà el compromís de les entitats de Castellbell i el Vilar que s'impliquen a fons en aquesta iniciativa popular. La festa disposa de la pàgina web www.resistents.cat, en què es pot consultar el detall del programa.